Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο κόσμος του Γάλλου Προέδρου

Ο πρώτος εν ενεργεία Γάλλος Πρόεδρος που πήρε ποτέ διαζύγιο, μη διστάζοντας να συγκατοικεί με την ερωμένη του, Κάρλα Μπρούνι, ανοίγει τις πόρτες του Μεγάρου των Ηλυσίων και φωτογραφίζεται σε σπάνιες προσωπικές στιγμές.

Το 24ωρο του Νικολά Σαρκοζί απέχει πλέον κατά πολύ από την εικόνα που θέλησε να προβάλει ποζάροντας για τις φωτογραφίες αυτών των σελίδων. Ήταν η πρώτη φορά που Γάλλος Πρόεδρος άνοιγε διάπλατα τις πόρτες των Ηλυσίων για το φακό. Δεν ήταν αυτή βέβαια η μοναδική πρωτιά για τον Σαρκοζί, ο οποίος είναι ο πρώτος Πρόεδρος που παίρνει διαζύγιο εν ενεργεία. 


Οι Γάλλοι ψηφοφόροι που τον εξέλεξαν, πριν από μερικούς μήνες, πανηγυρικά στο θώκο του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, πάντως, αρνούνται να δεχτούν την ιδέα ότι αντί Προέδρου θα πρέπει να συμβιβαστούν με τον ερωτοχτυπημένο jet setter που ταξιδεύει ανά τον κόσμο με τη σούπερ μόντελ αγαπημένη του, παίζοντας κρυφτό με τους παπαράτσι και πρωταγωνιστώντας στις στήλες κουτσομπολιού. 

Η τελευταία δημοσκόπηση στη Γαλλία έδειξε ότι το 52% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένο με τις επιδόσεις του Προέδρου, καθώς οι προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Ενώ ο 52χρονος Σαρκοζί είχε προεκλογικά υποσχεθεί ότι θα αύξανε την αγοραστική δύναμη των πολιτών, η πρόσφατη δήλωσή του περί άδειων ταμείων έδειξε ότι δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει την εξαγγελία του. 

Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, μάλιστα, αυτό που έχει ενοχλήσει τους Γάλλους είναι ότι έχει στρέψει την προσοχή στην ιδιωτική του ζωή και τον πολυδιαφημισμένο έρωτά του με την κατά 12 χρόνια μικρότερή του Κάρλα Μπρούνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου